Belangrijke informatie

Aansprakelijkheid

De directie van de TheaterHangaar aanvaardt geen aansprakelijkheid aan u of aan uw eigendommen tijdens uw verblijf in de TheaterHangaar of op het terrein van de TheaterHangaar.

Adres voor navigatie

1e Mientlaan in Katwijk of postcode 2223 LA Katwijk invoeren.

Er zijn verschillende wegwerkzaamheden door heel Nederland. Wij adviseren te allen tijde de website van A naar Beter en de website van de provincie Zuid-Holland in de gaten te houden. In verband met de draaiende theaterzaal kunnen laatkomers pas na de pauze in de theaterzaal plaatsnemen.

Afzetten voor de deur

Het is mogelijk om gasten voor de ingang van de TheaterHangaar af te zetten (en hier ook weer op te halen). Als u dit aangeeft bij de parkeerwachters zullen zij u de juiste weg wijzen. U hoeft dan geen parkeerkaart aan te schaffen.

Algemene bezoekersvoorwaarden

Hier kunt u onze algemene bezoekersvoorwaarden downloaden.

Betaalmogelijkheden

Je kunt in het theater alleen met pin of credit card betalen. We accepteren geen contant geld.

Busreizen

Er zijn diverse busorganisaties die dagtochten en compleet verzorgde reizen aanbieden vanuit verschillende provincies. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

Heeft u zelf een busmaatschappij en wilt u reizen aanbieden naar Soldaat van Oranje – de Musical? Wij geven u graag meer informatie over het bestellen van de tickets en de mogelijkheden om uw reis uit te breiden met b.v. een lunch- of dinerbuffet of een pauze arrangement. U kunt ons per mail bereiken via bus@soldaatvanoranje.nl of per telefoon via 071 401 45 11.

Cadeaubonnen

Voor Soldaat van Oranje – De Musical kan de speciale Soldaat van Oranje – De Musical cadeaubon en de Podium Cadeaukaart worden verzilverd. Beide kaarten kunnen verzilverd worden tijdens het online boekingsproces op de site van Soldaat van Oranje – De Musical.

De Podium Cadeaukaart is bij ons verkrijgbaar van € 10,- t/m € 150,- en kan ook bij de theaterkassa van de TheaterHangaar verzilverd worden.
De Theater en Concertbon is de voorloper van de Podium Cadeaukaart en kan niet worden verzilverd voor Soldaat van Oranje – De Musical. Het is wel mogelijk deze in te wisselen voor een Podium Cadeaukaart. Dit kan door middel van een mail te sturen naar info@sptc.nl.

Damp en rook

Tijdens verschillende scènes in Soldaat van Oranje – De Musical komt rook en damp vrij. Als u last heeft van COPD/astma dient u hier rekening mee te houden.

Duur van de pauze

Halverwege de voorstelling is er een pauze. Deze pauze duurt 30 minuten.

Fietsenstalling

Naast de hoofdingang links van het theater staan fietsenrekken waar u uw fiets onbewaakt kunt stallen.

Foto-, film- en geluidsopname

Het is verboden in de zaal foto-, film- en geluidsopnames te maken.

Garderobe

Er is een garderobe aanwezig waar u gratis gebruik van kunt maken. Tassen groter dan een A4 mogen niet mee de zaal in en moeten worden afgegeven bij de garderobe.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen bij TheaterHangaar op iLost

Groepen

Arrangementen en zakelijke arrangementen (vanaf 10 personen)
Wilt u Soldaat van Oranje – De Musical bezoeken met een groep van meer dan 9 personen? De TheaterHangaar beschikt over een foyer met diverse bars, een restaurant en een VIP Bordes. Diner, lunch of borrel, er zijn mogelijkheden genoeg. U wordt dan welkom geheten in de karakteristieke TheaterHangaar door uw persoonlijke gastvrouw of gastheer.

Deze theaterarrangementen zijn exclusief bij BookX te reserveren. Zij denken graag met u mee voor een geslaagd groeps- of bedrijfsevenement rondom Soldaat van Oranje – De Musical.

Kijk op de website voor de diverse arrangementen of bel 020 675 74 74 voor meer informatie.

Hulphonden

In de TheaterHangaar worden blindegeleiden- en hulphonden toegelaten. Er moet wel rekening worden gehouden met onder andere luide knallen en de draaiende theaterzaal.

Kinderen

De adviesleeftijd voor de Soldaat van Oranje – De Musical is 12 jaar. Het is helaas niet toegestaan baby’s en peuters tot 4 jaar bij de voorstelling aanwezig te laten zijn. Bovendien raden wij het ten zeerste af de voorstelling met jonge kinderen te bezoeken. Wegens de inhoud van de voorstelling en levensechtheid van de beelden en geluidseffecten is de adviesleeftijd 12 jaar.

Kolfruimte

In het theater is een speciale ruimte aanwezig waar u rustig kunt kolven. U kunt zich hiervoor melden bij de entreebalie.

Luchtcirculatie

Wat betreft onze airconditioning en luchtcirculatie hanteren we altijd de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen geven op dit moment geen eenduidig uitsluitsel over de effecten van airconditioning en luchtventilatie op de verspreiding van het coronavirus, of hoe we hier als theater het beste mee om kunnen gaan. Natuurlijk houden we de aanscherpingen van de RIVM rond dit thema nauwlettend in de gaten, en zullen we eventuele aanpassingen zo snel mogelijk doorvoeren.

Hiernaast kunnen we mededelen dat we geen gebruik maken van zogenaamde ‘recirculatie’-technieken, wat betekent dat de lucht in ons theater niet wordt ‘hergebruikt’.

Mindervaliden

Om de tribune te betreden zal zowel een trap op als af gelopen moeten worden, er is geen lift aanwezig. Er is een rolstoelingang naar de zaal waar ook mindervaliden gebruik van kunnen maken. Om er zeker van te zijn dat de geboekte plaatsen gemakkelijk te bereiken zijn raden wij u aan mindervaliden kaarten telefonisch te bestellen via Soldaat van Oranje – De musical (0900 1324, 45 cpm) of te kopen aan de theaterkassa.

De TheaterHangaar heeft een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Begeleiders kunnen plaatsnemen naast of op de rij achter de rolstoelplaatsen. Er zijn aangepaste toiletten aanwezig bij de dames- en herentoiletten in de foyer. Het is noodzakelijk uw reservering telefonisch te maken en te vermelden dat u gebruik wilt maken van een van onze rolstoelplaatsen. Reserveren voor rolstoelplaatsen kan via Soldaat van Oranje – De Musical via telefoonnummer 0900 1324. (45 cpm)

De parkeerplaats van het theater heeft een aantal parkeervakken voor minder validen, vlakbij de ingang van het theater. Op vertoon van een minder validen parkeerkaart kunt u gratis parkeren.

In de TheaterHangaar worden blindegeleidenhonden en hulphonden toegelaten. Er moet wel rekening worden gehouden met onder andere luide knallen en de draaiende theaterzaal.

De TheaterHangaar beschikt over een beperkt aantal halslussen en koptelefoons voor slechthorenden. Door de NVVS is onze apparatuur goedgekeurd volgens de IEC 60118-4 richtlijnen.
De gehoorversterkende apparatuur is verkrijgbaar bij de shop in de foyer.

Mobiele telefonie

Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling uw telefoon aan te laten staan, ook trilstand kan storing veroorzaken bij de apparatuur van het theater.

Openingstijden TheaterHangaar

TheaterHangaar
De TheaterHangaar is tijdens avondvoorstellingen geopend voor bezoekers van 17:00 uur tot 00:00 uur. Bij matineevoorstellingen is het theater geopend vanaf 11:30 uur en op zondag vanaf 12:00 uur. Het is pas mogelijk het vliegveld te betreden 15 minuten voor opening van het theater.

Theaterkassa
Tijdens avondvoorstellingen is de kassa van het theater geopend van 17:00 uur tot 20:15 uur. Bij matineevoorstellingen is de kassa geopend van 11:30 uur tot 14:00 uur. Op dagen dat er een matineevoorstelling en avondvoorstelling is, zal de theaterkassa van 11.30 uur tot 20.15 uur geopend zijn. Op zondag is de kassa geopend van 12:00 uur tot 14:30 uur.  Klik hier voor het voorstellingsschema. Bij de theaterkassa kan alleen met pin, creditcard, Soldaat van Oranje – De Musical cadeaubon of Podium Cadeaukaart betaald worden.

Telefonische bereikbaarheid TheaterHangaar
Het telefoonnummer van de TheaterHangaar is 071  401 45 11.
De TheaterHangaar is telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:
Maandag van 10:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur (indien er een avondvoorstelling is, van 10:00 uur tot 20:15 uur)
Woensdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 20:15 uur
Zaterdag van 11:30 uur tot 20:15 uur
Zondag van 12:00 uur tot 14:30 uur

Overnachten

Het is niet mogelijk om met een camper te overnachten op het parkeerterrein  van de TheaterHangaar.

Indien u wilt overnachten na uw bezoek aan Soldaat van Oranje – De Musical vindt u hieronder een overzicht van hotels.

Katwijk
Hotel Noordzee
tel: 071 401 5742

Steeds aan Zee
tel: 071 889 55 53

Sleeping by Van Beelen
tel: 071 407 33 33

Noordwijk
Grand Hotel Huis ter Duin
tel: 071 365 13 00

Golden Tulip Noordwijk Beach
tel: 071 364 25 00

Leiden
Hilton Garden Inn Leiden
tel: 071 711 10 00

Van der Valk Leiden
tel: 071 573 17 31

Huys van Leyden
tel: 071 260 07 00

Ibis Leiden Centre
tel: 071 516 00 00

Golden Tulip Leiden Centre
tel: 071 408 3500

Tulip Inn Leiden Centre
tel: 071 516 0000

Bastion Hotel Leiden Oegstgeest
tel: 071 515 38 41

Hotel Sassenheim
tel: 0252 219 019

Parkeren

U kunt direct naast de TheaterHangaar parkeren. Een parkeerkaart kost € 7,75 exclusief verzendkosten en is verkrijgbaar bij de online bestelling van uw toegangskaarten voor de musical of u kunt hier een losse parkeerkaart in de voorverkoop kopen.

Ook kunnen parkeerkaarten op locatie bij de parkeerwachters gekocht worden via pin of credit card. Op locatie betaalt u € 10,00 per parkeerkaart.

De parkeerplaats van het theater heeft een aantal parkeervakken voor minder validen, vlakbij de ingang van het theater. Op vertoon van een minder validen parkeerkaart kunt u gratis parkeren.

Tevens is er op het parkeerterrein één laadpaal met twee laadpunten (€ 0,30 kWh) aanwezig. Voor het opladen van uw elektrische auto, meldt u zich bij een parkeerwachter. Het is niet mogelijk deze laadpunten vooraf te reserveren.

Het parkeren met een camper op de parkeerplaats is ook mogelijk. Neemt u dan de meest linker doorgang, deze is wat breder dan de andere ingangen. U kunt helaas niet overnachten op ons parkeerterrein.

Plattegrond zaal

Bekijk hier de plattegrond van de Theaterzaal.

Reserveren vanuit het buitenland

Vanuit het buitenland kunt u tickets voor Soldaat van Oranje – De Musical, het restaurant en parkeerkaarten reserveren via onderstaande telefoonnummers:

Reserveren vanuit België: 0900-1324 (45 cpm)
Reserveren vanuit andere landen: +31 (0)88-123 2424 (bereikbaar dagelijks van 13.00 – 18.00 uur)

 

Roken

De TheaterHangaar is een rookvrij theater. Dit geldt ook voor elektronisch roken. U kunt buiten voor de ingang of boven op het panoramaterras roken.

Rolstoelfaciliteiten

De TheaterHangaar heeft een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Begeleiders kunnen plaatsnemen naast of op de rij achter de rolstoelplaatsen. Er zijn aangepaste toiletten aanwezig bij de dames- en herentoiletten in de foyer. Het is noodzakelijk uw reservering telefonisch te maken en te vermelden dat u gebruik wilt maken van een van onze rolstoelplaatsen. Reserveren voor rolstoelplaatsen kan via Soldaat van Oranje – De Musical via telefoonnummer 0900 – 1324 (45 cpm).

Slechthorenden

De TheaterHangaar beschikt over een beperkt aantal halslussen en koptelefoons voor slechthorenden. Door de NVVS is onze apparatuur goedgekeurd volgens de IEC 60118-4 richtlijnen.

De gehoorversterkende apparatuur is verkrijgbaar bij de shop in de foyer.

mobiele ringleiding

 

Te laat aanwezig

In verband met de draaiende theaterzaal kunnen bezoekers die na aanvang van de voorstelling arriveren pas in de pauze plaatsnemen.

Tickets

Voor al uw vragen met betrekking tot tickets of arrangementen verwijzen wij u graag door naar de website van Soldaat van Oranje – De Musical: www.soldaatvanoranje.nl of telefoonnummer 0900 13 24 (45 cpm).

 

Tijden van de voorstelling

De avondvoorstelling start om 19:30 uur en is omstreeks 22:55 uur afgelopen.
De matineevoorstelling start om 13:30 uur en is omstreeks 16:55 uur afgelopen. Op zondag start de voorstelling om 14:00 uur en is omstreeks 17:25 uur afgelopen.

De zaal gaat een half uur voor aanvang open.

Toegankelijkheid tribune

Om de tribune te betreden zal zowel een trap op als af gelopen moeten worden, er is geen lift aanwezig. Er is een rolstoelingang naar de zaal waar ook mindervaliden gebruik van kunnen maken. Om er zeker van te zijn dat de geboekte plaatsen gemakkelijk te bereiken zijn dienen mindervaliden kaarten telefonisch te bestellen via Soldaat van Oranje – De Musical (0900-1324, 45 cpm) of te kopen aan de theaterkassa.

Toiletbezoek tijdens de voorstelling

Tijdens de voorstelling is het niet mogelijk de theaterzaal te betreden. Dit houdt in dat u de zaal kunt verlaten voor een toiletbezoek, maar hierna niet meer terug de zaal in kunt gaan. Dit kan pas weer na de pauze.

Verwarming

Zowel het restaurant, de theaterfoyer als theaterzaal zijn volledig verwarmd. Het is dan ook niet nodig om u extra dik te kleden voor een bezoek aan de TheaterHangaar. Aan het einde van de voorstelling is er een scène waarbij enige minuten de deuren geopend worden waardoor het plotseling af kan koelen in de theaterzaal.

Tevens is er in de gehele TheaterHangaar airco aanwezig zodat ook in de zomer de temperatuur aangenaam is.

Webshop

U kunt de artikelen die wij in de TheaterHangaar verkopen ook online bestellen. Klik hier om de webshop te openen. Hieronder volgt een uitleg van de te nemen stappen:

  • klik op het winkelwagentje bij het artikel/de artikelen naar keuze
  • wilt u meerdere stuks van hetzelfde artikel ontvangen, klik dan nogmaals op het winkelwagentje
  • bij elke bestelling binnen Nederland berekenen wij € 5,05 administratie- en verzendkosten
  • Voor verzendingen naar het buitenland graag een mail sturen naar info@theaterhangaar.nl
  • For shipments abroad, please send an e-mail to info@theaterhangaar.nl
  • bij de invulvelden aan de rechterkant kunt u uw gegevens vermelden
  • na het bevestigen van uw bestelling ontvangt u een email met betaalinstructies
  • na ontvangst van uw betaling zal de bestelling worden verzonden

Horeca

Betaalmogelijkheden

Je kunt in het theater alleen met pin of credit card betalen. We accepteren geen contant geld.

Dieetwensen

Graag horen we voorafgaand aan uw bezoek aan Restaurant Noordeinde of u een bepaald dieet heeft, zodat we hier tijdig rekening mee kunnen houden. U kunt dit kenbaar maken door een mail te sturen aan info@theaterhangaar.nl.

Diner

In Restaurant Noordeinde kunt u uw avond starten met een heerlijk diner of dineren na de matinee voorstelling op woensdag, zaterdag en zondag. Voor meer informatie klik hier.

Duur van de pauze

Halverwege de voorstelling is er een pauze. Deze pauze duurt 30 minuten.

Groepen

Arrangementen en zakelijke arrangementen (vanaf 10 personen)
Wilt u Soldaat van Oranje – De Musical bezoeken met een groep van meer dan 9 personen? De TheaterHangaar beschikt over een foyer met diverse bars, een restaurant en een VIP Bordes. Diner, lunch of borrel, er zijn mogelijkheden genoeg. U wordt dan welkom geheten in de karakteristieke TheaterHangaar door uw persoonlijke gastvrouw of gastheer.

Deze theaterarrangementen zijn exclusief bij BookX te reserveren. Zij denken graag met u mee voor een geslaagd groeps- of bedrijfsevenement rondom Soldaat van Oranje – De Musical.

Kijk op de website voor de diverse arrangementen of bel 020 675 74 74 voor meer informatie.

Luchtcirculatie

Wat betreft onze airconditioning en luchtcirculatie hanteren we altijd de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen geven op dit moment geen eenduidig uitsluitsel over de effecten van airconditioning en luchtventilatie op de verspreiding van het coronavirus, of hoe we hier als theater het beste mee om kunnen gaan. Natuurlijk houden we de aanscherpingen van de RIVM rond dit thema nauwlettend in de gaten, en zullen we eventuele aanpassingen zo snel mogelijk doorvoeren.

Hiernaast kunnen we mededelen dat we geen gebruik maken van zogenaamde ‘recirculatie’-technieken, wat betekent dat de lucht in ons theater niet wordt ‘hergebruikt’.

Lunch

Voorafgaand aan de matinee voorstellingen van Soldaat van Oranje – De Musical kunt u genieten van een smakelijke lunch in Restaurant Noordeinde. U heeft hierbij de keuze uit diverse gerechten. Voor meer informatie klik hier.

Matinee voorstelling

Voorafgaand aan de matinee voorstelling kunt u in het restaurant terecht voor diverse lunchgerechten, voor meer informatie klik hier.

Indien u liever na afloop van de matinee voorstelling wil dineren is dat natuurlijk ook mogelijk, voor meer informatie klik hier.

Openingstijden Restaurant Noordeinde

De openingstijden van het restaurant voor een diner zijn van 17:00 – 19:30 uur.

De openingstijden van het restaurant voor een lunch is van 11:30 – 13:30 uur en op zondag van 12:00 – 14:00 uur.

Pauze arrangement

Wilt u graag na het eerste deel van de voorstelling ontspannen genieten van de pauze? Boek dan voor slechts € 9,50 per persoon het pauze arrangement. Er wordt voor u een tafel gereserveerd in het restaurant, waar uw bestelde drankjes reeds klaar staan (deze geeft u voorafgaand aan de voorstelling door aan een medewerker in het restaurant). Tevens kunt u genieten van diverse hapjes. Op aanvraag serveren wij ook een vegetarische variant. Voor meer informatie klik hier.

Roken

De TheaterHangaar is een rookvrij theater. Dit geldt ook voor elektronisch roken. U kunt buiten voor de ingang of boven op het panoramaterras roken.

Tot hoe laat kan ik uiterlijk aan tafel

U kunt uiterlijk om 18:00 uur aan tafel, aangezien u vanaf 19:00 uur verzocht wordt de zaal in te gaan. U kunt dan alleen een hoofdgerecht nuttigen, mocht u ook een voorgerecht wensen dan kunt u uiterlijk om 17:30 uur aan tafel gaan.

Verwarming

Zowel het restaurant, de theaterfoyer als theaterzaal zijn volledig verwarmd. Het is dan ook niet nodig om u extra dik te kleden voor een bezoek aan de TheaterHangaar. Aan het einde van de voorstelling is er een scène waarbij enige minuten de deuren geopend worden waardoor het plotseling af kan koelen in de theaterzaal.

Tevens is er in de gehele TheaterHangaar airco aanwezig zodat ook in de zomer de temperatuur aangenaam is.