Mindervaliden

Om de tribune te betreden zal zowel een trap op als af gelopen moeten worden, er is geen lift aanwezig. Er is een rolstoelingang naar de zaal waar ook mindervaliden gebruik van kunnen maken. Om er zeker van te zijn dat de geboekte plaatsen gemakkelijk te bereiken zijn raden wij u aan mindervaliden kaarten telefonisch te bestellen via Eventim (0900 1353, 45 cpm) of te kopen aan de theaterkassa.

De TheaterHangaar heeft een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Begeleiders kunnen plaatsnemen naast of op de rij achter de rolstoelplaatsen. Er zijn aangepaste toiletten aanwezig bij de dames- en herentoiletten in de foyer. Het is noodzakelijk uw reservering telefonisch te maken en te vermelden dat u gebruik wilt maken van een van onze rolstoelplaatsen. Reserveren voor rolstoelplaatsen kan via Eventim via telefoonnummer 0900 1353, 45 cpm.

De TheaterHangaar beschikt over halslussen en koptelefoons voor slechthorenden. Door de NVVS is onze apparatuur goedgekeurd volgens de IEC 60118-4 richtlijnen. De gehoorversterkende apparatuur is verkrijgbaar bij de merchandise kassa. Hiervoor is een borg van €20,00 vereist. Deze zal worden geretourneerd na het terugbrengen van de koptelefoon en/of halslus.

In de TheaterHangaar worden blindegeleiden- en hulphonden toegelaten. Er moet wel rekening worden gehouden met onder andere luide knallen en de draaiende theaterzaal.

Wij werken ook samen met de Stichting Ambulance Wens. Voor meer informatie hierover verwijzen u graag naar hun website.

Bereikbaarheid

Per auto

De TheaterHangaar ligt achter de duinen van Katwijk en is eenvoudig te bereiken via de A44.

Vanuit:
– Amsterdam en Den Haag: A4 en A44 volgen
– Utrecht: A12 richting Den Haag, Den Haag/Scheveningen aanhouden en aan het einde van de Utrechtse baan rechtsaf richting Wassenaar/Leiden (N44/A44)
– Rotterdam: A13 richting Den Haag. A4 richting Voorburg/Den Haag aanhouden en aan het einde van de Utrechtse baan rechtsaf richting Wassenaar/Leiden (N44/A44)

Dan voor alle aanrijdroutes:
Vanaf A44 volg de borden TheaterHangaar:
– Afslag nummer 8 richting Valkenburg Katwijk (N206)
– Bij het derde verkeerslicht linksaf richting TheaterHangaar
– bij de rotonde rechtdoor
– daarna op de eerstvolgende kruising linksaf (1e Mientlaan)
– aan het einde van deze weg is de hoofdpoort

Met Openbaar Vervoer

Indien u met het Openbaar Vervoer reist, kunt u vanaf Leiden Centraal Station met de pendelservice van Brouwer’s Tours naar de TheaterHangaar komen. Het tarief voor deze pendelservice bedraagt € 12,00 per persoon voor een retourticket. Tickets voor deze pendelservice zijn verkrijgbaar via de website van Brouwer’s Tours. Ook kunt u Brouwer’s Tours telefonisch bereiken. Het telefoonnummer is 071 361 92 18.

De vertrektijden vanaf Leiden CS zijn: 17.30 uur/18.00 uur/18.30 uur/19.00 uur bij een avondvoorstelling en 12.00 uur/12.30 uur/13.00 uur bij een matineevoorstelling. De vertrektijden vanaf de TheaterHangaar retour naar Leiden CS is om 23.30 uur bij een avondvoorstelling, 17.30 uur bij een matineevoorstelling. Aankomst op Leiden CS is om 23.45 uur bij een avondvoorstelling en om 17.45 uur bij een matineevoorstelling.

LET OP: de dienstregeling van een aantal treinen is aangepast. De voorstelling is rond 23.25 uur afgelopen. Dit kan per voorstelling ook iets eerder of iets later zijn. Indien u met het OV reist, check altijd de dienstregelingen.

Indien u gebruik maakt van de pendeldienst, verzoeken wij u om zich gedurende het slotapplaus al naar de garderobe en bus te begeven.

Indien u geen gebruik maakt van de pendelservice maar met regulier openbaar vervoer reist, is de dichtstbijzijnde bushalte 1e Mientlaan. Houd rekening dat de TheaterHangaar op 1,5 kilometer afstand van deze uitstaphalte is.

Openingstijden

TheaterHangaar
De TheaterHangaar is tijdens avondvoorstellingen geopend voor bezoekers van 17.30 uur tot 00.00 uur. Bij matineevoorstellingen is het theater geopend vanaf 12.00 uur. Het is pas mogelijk het vliegveld te betreden 15 minuten voor opening van het theater.

Theaterkassa Eventim
Tijdens avondvoorstellingen is de kassa van het theater geopend van 17.30 uur tot 20.15 uur. Bij matineevoorstellingen is de kassa geopend van 12.00 uur tot 14.30 uur. Op dagen dat er een matineevoorstelling en avondvoorstelling is, zal de theaterkassa van 12.00 uur tot 20.15 uur geopend zijn. Klik hier voor het voorstellingsschema. Bij de theaterkassa kan alleen met pin, creditcard of Podium Cadeaukaart betaald worden.

Telefonische bereikbaarheid TheaterHangaar
Het telefoonnummer van de TheaterHangaar is 071 – 401 45 11.
De TheaterHangaar is telefonisch bereikbaar op de volgende tijdstippen:
Maandag van 09.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag van 09.00 uur tot 17.00 uur (indien er een avondvoorstelling is, van 09.00 uur tot 20.15 uur)
Woensdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 20.15 uur
Zaterdag van 12.15 uur tot 20.15 uur
Zondag van 12.15 uur tot 14.30 uur

Parkeergelegenheid

U kunt direct naast de TheaterHangaar parkeren. Een parkeerkaart kost € 7,75 exclusief reserveringskosten en is verkrijgbaar bij de bestelling van uw toegangskaarten voor de musical of klik hier om een losse parkeerkaart in de voorverkoop te kopen. Ook kunnen parkeerkaarten op locatie bij de parkeerwachters gekocht worden via pin of contant. Op locatie betaalt u € 10,00  per parkeerkaart.

Maak hier uw eigen routebeschrijving met Google Maps

Plattegrond zaal

Bekijk hier de plattegrond van de Theaterzaal.

Busreizen

Er zijn diverse busorganisaties die dagtochten en compleet verzorgde reizen aanbieden vanuit verschillende provincies. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

Heeft u zelf een busmaatschappij en wilt u reizen aanbieden naar Soldaat van Oranje – de Musical? Wij geven u graag meer informatie over het bestellen van de tickets en de mogelijkheden om uw reis uit te breiden met b.v. een lunch- of dinerbuffet of een pauze arrangement. U kunt ons per mail bereiken via info@theaterhangaar.nl of per telefoon via 071-401 45 11.

Tentoonstelling

In de Theaterfoyer bevindt zich de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’. Deze tentoonstelling geeft achtergrond-informatie over de Tweede Wereldoorlog, Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. Deze tentoonstelling richt zich met name op leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.